ПРОЕКТИ

Природата и децата – добри приятели

Сдружение „Балкански институт за активна политика“ и кметът на район „Слатина“ дадоха днес старт на инициативата „Природата и децата - добри приятели“.

Проектът е ориентиран към подобряване вида на парк „Слатинска река“ и превръщането му в по-приятно място за жителите и гостите на района. Целта е да се повиши информираността на децата, създавайки предпоставки за активното им включване в опазването на околната среда и полагането на грижи за отглеждане и съхранение на новозасадените цветя и дръвчета.

В рамките на проекта ще стартира инициатива „Осинови цветна фигура или дръвче от парк „Слатинска река“.

http://btvradio.bg/video/za-grada/cveten-oazis-v-park-slatinska-reka.html

ЦВЕТНИ ФИГУРИ И ДРЪВЧЕТА БЯХА ЗАСАДЕНИ В ПАРК „СЛАТИНСКА РЕКА“ Сдружение „Балкански институт за активна политика“ и кметът на район „Слатина“ организираха на 4 юли т.г. в парк „Слатинска река“ информационно събитие във връзка с дейностите по проект „Природата и децата – добри приятели“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2016, в партньорство с район „Слатина“. Гости на събитието бяха Наталия Стоянова, кмет на район „Слатина“, Цветомира Георгиева, координатор по Програма Европа, Татяна Предова, главен експерт в дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието“, МОН. Те поздравиха организатори и присъстващи, пожелавайки успех в създаването на траен модел за устойчиво социализиране на парковото пространство с активното участие на децата, техните родители и близки. Сред присъстващите бяха и директори на детски градини и училища от района. Наталия Стоянова призова учителите да провеждат на открито уроци и арт ателиета, ползвайки обновеното парково пространство. Дилияна Нейчева, ръководител на проекта, представи накратко основната му цел – създаване на иновативен модел за повишаване знанията на децата за природата и нейното опазване. В рамките на проекта ще стартира инициативата „Осинови цветна фигура или дръвче от парк „Слатинска река“ Район "Слатина" - Столична община

Балкански институт за активна политика осъществява проект “Подобряване на знанията и уменията на граждани от трети държави за успешната им интеграция в българското общество” , одобрен от Европейски интеграционен фонд към Министерство на Труда и социална политика.

Scroll to top